Lumikylä |
Lainion lumikylä on taianomainen yhdistelmä jäätä ja lunta. Joka vuosi eri teemalla toteutettu lumikylä kattaa noin 20 000 neliömetriä ja koostuu lumihotellista, jääravintolasta ja -baarista, jääkappelista ja hurjat vauhdit tarjoavasta liukumäestä.
lumikylä, snow village, lainio, jäätaide, lumitaide, ylläs, ylläsjärvi, äkäslompolo, kolari, kittilä, lappi, retki, moottorikelkka, safari, aktiviteetti
348725
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348725,page-child,parent-pageid-348510,wp-custom-logo,eltd-cpt-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.1,moose-ver-3.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Lumikylä

Maaginen maailma lumesta ja jäästä

Snow Village, kotoisammin lumikylä, on taianomainen yhdistelmä jäätä ja lunta Ylläksen lähistöllä. Vuosittain lumikylän rankentamiseen käytetään miljoonia kiloja lunta ja satojatuhansia kiloja kristallinkirkasta luonnonjäätä, joka on nostettu viereisestä joesta. Joka vuosi eri teemalla toteutettu lumikylä kattaa noin 20 000 neliömetriä ja se koostuu lumihotellista, jääravintolasta ja -baarista, jääkappelista ja hurjat vauhdit tarjoavasta liukumäestä.

Snow Fun Safaris järjestää joka viikko sekä linja-auto- että moottorikelkkaretkiä lumikylään.

Moottorikelkoilla lumikylään ***

Tämä retki suuntautuu Ylläksen lähellä sijaitsevaan Lainion kylään, johon rakennetaan joka vuosi muun muassa hotellista ja jääravintolasta koostuva lumikylä. Oppaan pitämän moottorikelkkaopastuksen jälkeen starttaamme oppaan johdolla Ylläsjärven kylän kautta lumikylään pääosin metsän siimeksessä ja jänkiä pitkin ajellen. Perillä meillä on hyvin aikaa ihastella jykevää lumirakennelmaa ja mielikuvituksellisia lumiveistoksia kukin omaan tahtiin. Välillä käymme lämmittelemässä tunnelmallisessa krouvissa, jossa nautimme keittolounaan. Paluumatkalla pysähdymme hetkeksi Ylläksen huipulla ennen laskeutumista takaisin Äkäslompoloon.

Kesto: 4,5 tuntia / 65 km
Lähtö: keskiviikko klo 10.00
Hinta:
195 € / henkilö (kelkka kahdelle)
265 € / henkilö (kelkka yhdelle)
136,50 € / (7–14 v.) lapsi kelkan kyydissä.

Lumen ja jään taikaa *

Retkemme suuntautuu Ylläksen lähellä sijaitsevaan Lainion kylään, johon rakennetaan joka vuosi lumikylä. Rakennukseen käytetään miljoonia kiloja lunta ja satojatuhansia kiloja kristallinkirjasta jäätä, joka nostetaan viereisestä joesta. Lumikylä koostuu muun muassa lumihotellista, jääravintolasta- ja baarista sekä upeista jää- ja lumiveistoksista. Perillä meillä on hyvin aikaa ihastella jykevää lumirakennelmaa ja mielikuvituksellisia lumiveistoksia kukin omaan tahtiin. Välillä käymme lämmittelemässä tunnelmallisessa krouvissa, jossa nautimme kuumaa juomaa ja pullaa. Meno- ja paluumatkoilla ihastelemme maisemia ajaessamme Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylät yhdistävää maisematietä pitkin.

Kesto: 2,5 tuntia
Lähtö: tiistai ja perjantai klo 15.30
Hinta:
93 € / aikuinen
65,10 € / lapsi (4–12 v.)