Pilkkiretket |
Koe eri tapoja kalastaa talven aikaan eri järvillä Ylläksen maisemissa.
kalastus, pilkki, lohi, ahven, siika, äkäsjärvi, äkäslompolo, luosujärvi, kolari, safari, retki, aktiviteetti, moottorikelkka
348689
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348689,page-child,parent-pageid-348510,wp-custom-logo,eltd-cpt-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.1,moose-ver-3.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Pilkkiretket

Maukasta kalaa avannosta vaikka suoraan pannulle

Ensimmäisten suomalaisten tiedetään tulleen Ylläksen seudulle Äkäslompoloon kalastamaan. Äkäsjärvi lompoloineen tarjosi talven varalta siikaa ja taimenta Ylitornioon asettuneille talonpojille jo vuosisatoja sitten. Ennen kalastettiin nälän loitolla pitämiseksi, mutta nyt liikkeelle lähdetään useimmiten harrastuspohjalta. Metsähallituksen hoidossa olevista järvistä pilkitään monenlaista luonnonkalaa. Mistä tahansa järvestä nousee ahvenia soppakaloiksi asti. Taitava vavan värisyttäjä nostaa jäälle kelpo siikoja.

Lompolon ahneet ahvenet *

Suomessa kalastusta on harjoitettu yhtä kauan kuin Suomea on asutettu. Kalastusta on jouduttu sopeuttamaan paikan ja vuodenajan mukaan, joten tekniikat olivat kehittyneet hyvin erilaisiksi. Tällä retkellä perehdymme kalojen narraamiseen pilkillä. Sitä mukaa, kun keväinen aurinko nousee yhä ylemmäs tuntureiden ylle, kasvaa Äkäslompolojärven ahventen ruokahalu. Kairaamme reiät ahventen ottipaikoille ja kokeilemme kalaonneamme. Pilkkimisen ohessa nautimme kupposet kuumaa mehua.

Kesto: 2 tuntia
Lähtö: pyynnöstä
Hinta:
55 € / aikuinen
38,50 € / lapsi (4–12 v.)

Luosujärvelle lohenpyyntiin **

Sananlaskun mukaan lohi on niin arvokas kala, että sitä kannattaa pyytää, vaikkei saisikaan. Voimme olla varmoja, että Luosusta ei lohta enää nouse, mutta ahvensaaliista uskaltaa melkein antaa takuun. Ajelemme järvelle moottorikelkoilla ja ryhdymme kalan nostoon. Kokeilemme erilaisia pilkkejä ja koemme jään alla olevan verkon. Kalastamisen ohessa nautimme kahvilassa maukkaan lohisopan. Vasujen täytyttyä pörryyttelemme takaisin Äkäslompoloon.

Kesto: 5 tuntia / 25 km
Lähtö: tiistai klo 10.00
Hinta:
169 € / henkilö (kelkka kahdelle)
229 € / henkilö (kelkka yhdelle)
118,30 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä
84,50 € / lapsi (4–14 v.) reessä

Pilkkiretki Luosujärvelle *

Tällä pilkkireissulla ajelemme autolla parinkymmenen kilometrin matkan Äkäslompolosta kauniille Luosujärvelle. Pilkkimisen ohessa pääsemme myös näkemään toisenlaista talvikalastustekniikkaa, verkkopyyntiä. Retken aikana nautimme maukkaan lohisopan viihtyisässä kahvilassa järven rannalla.

Kesto: 3–3,5 tuntia
Lähtö: pyynnöstä
Hinta:
129 € / henkilö
90,30 € / lapsi (4–12 v.)