Moottorikelkkasafarit |
Lähde moottorikelkkasafarille! Luonnossa olosta sekä kivasta tekemisestä eri paikoissa nauttiminen on se, mihin kaikki kelkkareitit johtavat.
moottorikelkka, safari, aktiviteetti, seitsemän tunturia, ylläs, tunturi, äkäslompolo, ylläsjärvi, lappi
348473
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348473,page-child,parent-pageid-348510,wp-custom-logo,eltd-cpt-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.1,moose-ver-3.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkkasafarille Ylläksen upeisiin maisemiin!

Lähde Snow Fun Safarin mukaan nauttimaan alueen monipuolisista kelkkareiteistä. Viikko-ohjelmassamme on mainittu esimerkkejä kelkkaretkistä, mutta mikäli saat kokoon muutaman ihmisen porukan, niin voimme suunnitella sinulle safarin toiveidesi mukaan – ihan ulkomaille asti.

Moottorikelkkasafarimme sisältävät aina muutakin kuin kelkalla-ajoa – pysähdymme tauolla joko omalle kodallemme tai tunnelmalliseen latukahvilaan. Totta kai kelkkasafarilla täytyy hieman irrotella, mutta luonnossa olosta sekä kivasta tekemisestä eri paikoissa nauttiminen on se, mihin kaikki kelkkareitit johtavat.

Safareillamme käytetään uusia 600 ACE -nelitahtikelkkoja. Jokaisen moottorikelkkasafarin alussa osanottajille annetaan turvallisuusohjeet ja tarpeellinen ajo-opetus.

Tervetuloa nauttimaan moottorikelkkailusta Ylläksellä!

Lumihauskaa *

Tämä safari sopii parhaiten ensikertalaisille, sillä retki tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua moottorikelkkailun saloihin sekä Ylläksen lumoavaan luontoon. Turvaohjeiden sekä ajo-opetuksen jälkeen suuntaamme rauhalliselle noin kahdenkymmenen kilometrin pituiselle retkelle, jonka varrella nautimme makoisat pullakahvit lämpimässä kodassa.

Kesto: 2 tuntia / 20 km
Lähtö: maanantai, perjantai, lauantai ja sunnuntai klo 10.00, keskiviikko klo 15.30
Hinta:
99 € / henkilö (kelkka kahdelle)
149 € / henkilö (kelkka yhdelle)
60 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä
30 € / lapsi (4–14 v.) reessä

Luontokierros *

Luontokierros keskittyy Lapin talviseen kiehtovaan luontoon. Kun moottorikelkkailun aakkoset on opeteltu, lähdemme reilun kolmenkymmenen kilometrin pituiselle kierrokselle läpi metsien ja jänkien. Taukopaikalla kokeilemme houkuttaa uteliaat kuukkelit aterioimaan kanssamme ja tutustumme muutenkin talvisen luonnon elämään. Juttelun lomassa hörppäsemme munkkikahvit ennen paluumatkaa takaisin Äkäslompoloon.

Kesto: 3 tuntia / 30 km
Lähtö: tiistai klo 9.30
Hinta:
123 € / henkilö (kelkka kahdelle)
177 € / henkilö (kelkka yhdelle)
86,10 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä
61,50 € / lapsi (4–14 v.) reessä

Ylläs 718 ***

Retki sopii reippaasta menosta ja mahtavista maisemista nauttiville, joilla on ripaus seikkailuhenkeä. Ajamme Äkäslompolosta Ylläsjärvelle hoidettua reittiä pitkin, ja jo matkan varrella pysähdymme ihailemaan jylhiä tunturimaisemia. Ylläsjärven puoleiselta hiihtokeskukselta nousemme yhdessä hujauksessa reilu neljäsataa korkeuserometriä Yllästunturin huipulle. Maisemankatselu- ja kahvistelutauko pidetään huipun keloravintolassa ja hyvällä kelillä voimme nähdä myös muut Ylläksen tunturit sekä Pallaksen. Paluumatka Äkäslompoloon alas kylälle taitetaan Ylläksen jylhiä pohjoisrinteitä pitkin.

Kesto: 2,5 tuntia / 30 km
Lähtö: maanantai klo 13.00
Hinta:
144 € / henkilö (kelkka kahdelle)
205 € / henkilö (kelkka yhdelle)
100,80 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä

Taikamaille tunturin taakse ***

Tämä kahden tunturin kierros sopii seikkailuhenkisille. Heti alkumatkasta melkoisen ylämäkiosuuden jälkeen tutustumme Äkäslompolon kylään ja sitä ympäröiviin tuntureihin uudesta näkövinkkelistä, Kuertunturin huipulta. Matka jatkuu metsämaisemissa pieniä tammukkapuroja ylitellen kodalle, jossa porautamme kahvit ja teet, ennen kuin jatkamme matkaa. Kahvitauon jälkeen ajamme Ylläsjärven kylän kautta Ylläksen huipulle ihastelemaan tunturimaisemaa toisesta näkökulmasta. Paluumatka Äkäslompoloon alas kylälle taitetaan Ylläksen jylhiä pohjoisrinteitä pitkin.

Kesto: 3,5 tuntia / 45 km
Lähtö: perjantai ja lauantai klo 13.00
Hinta:
163 € / henkilö (kelkka kahdelle)
225 € / henkilö (kelkka yhdelle)
114,10 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä

Vanha Lappi jutaa ****

Pakasaivolle, Skandinavian suurimmalle rotkojärvelle, suuntautuvan retken aikana tutkimme viimeisimmän jääkauden sulamisvesien voimaa sekä perehdymme entisaikojen kotalappalaisten elintapoihin oppaan tarinoita kuunnellen. Saivojärvien on uskottu olevan kaksipohjaisia ja kalojen välillä katoavan alempiin vesiin. Puolimatkassa nautimme keittolounaan ja kahvistelemme nuotion äärellä. Ajomatka on liki 70 kilometriä, josta suuri osa taittuu tasaisia, varsin nopeita reittejä pitkin. Varaa silti seikkailumieltä retkelle mukaan!

Kesto: 6 tuntia / 70 km
Lähtö: torstai klo 10.00
Hinta:
199 € / henkilö (kelkka kahdelle)
285 € / henkilö (kelkka yhdelle)
139,30 € / lapsi (7–14 v.) kelkan kyydissä

Seitsemän tunturin kierros *****

Kuertunturin huiputtava ja kaikki muut Äkäslompoloa ympäröivät kuusi tunturia kiertävä, noin 125-kilometrinen kelkkakiekerö on suunniteltu niille, joille ei ihan tavanomainen tahdo riittää. Reissun aikana pääsääntöisesti mennään meinaamisen sijasta, joten tälle retkelle osallistuvilla olisi hyvä olla aiempaa kelkkailukokemusta. Jotta retki ei menisi liian suorittamisen puolelle, niin pidämme kahvitauon pariin otteeseen ja nautimme kerran tukevampaa evästä. Osa reitistä on koneellisesti hoidettua, osa on luonnontilassa. Kelistä ja kuskeista riippuen matka kestää seitsemästä yhdeksään tuntia. Ei suositella ensikertalaisille.

Kesto: 7–9 tuntia / 125 km
Lähtö: pyynnöstä
Hinta:
384 € / henkilö (kelkka yhdelle)