Lumikenkäily ja maastohiihto |
Luonto avautuu lumikenkäilijälle. Lumikenkäretkillä pääsemme nauttimaan Ylläksen alueen mahtavasta tunturiluonnosta aivan ääneti.
safari, aktiviteetti, lumikenkä, lumikenkäily, hiihtokoulu, maastohiihto, kansallispuisto, ylläs, pallas, äkäslompolo, lappi, kellostapuli,
348709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348709,page-child,parent-pageid-348510,wp-custom-logo,eltd-cpt-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.1,moose-ver-3.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Lumikenkäily ja maastohiihto

Luonto avautuu lumikenkäilijälle

Lumikenkäretkillä pääsemme nauttimaan Ylläksen alueen mahtavasta tunturiluonnosta aivan ääneti. Tuulen tamppaama lumi on kepeä kävellä, mutta syvissä tunturikuruissa eteenpäin pääsy vaatii hieman pinnistelyä. Maisemat ja talvisen ympäristön ihmeellisyydet palkitsevat vaivan, tehtiin retki sitten auringon paistaessa tai arktisessa myrskyssä, yöllä tai päivällä. Oppaan luonnontuntemus on se, mikä tekee tavallisesta retkestä Snow Fun Safarin.

Kentänpään akkaa etsimässä **

Muinoin suomalaiset taivalsivat metsissä koivusta taiteilluilla puusuksillaan ja lappalaiset halkoivat hankia pororeessään. Me lähdemme tunturiin toisenlaisilla kulkuvälineillä, lumikengillä. Retken aikana kuljemme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa jääkauden sulamisvesien Ylläksen kupeeseen muovaamissa kuruissa. Samalla tutkimme ympäröivää tunturiluontoa ja puolivälissä retkeä nautimme kuumasta juomasta kodassa avotulen äärellä. Jos mieltä askarruttaa joku tietty asia, niin kannattaa etsiä merkkejä Kentänpään akasta, joka on vanha ja viisas tietäjien haltia. Akalla on laaja tietous ja neuvoja monenlaisiin tilanteisiin. Kävelymatkaa meille kertyy noin kolme kilometriä helppokulkuisia reittejä pitkin.

Kesto: 2,5 tuntia
Lähtö: maanantai klo 14.00
Hinta:
64 € / aikuinen
44,80 € / lapsi (4–12 v.)

Kellostapulin huiputus ***

Tällä lumikenkäretkellä nautimme koskemattomasta luonnosta ja Ylläksen upeista maisemista vähän korkeammasta vinkkelistä. Suuntamme Pallas-Yllsätunturin kansallispuistoon ja käymme Kellostapulin huipulla, josta on hienot näkymät lähituntureille. Matkalla koemme luonnon kauneuden tykkylumipuineen ja näemme vähän puutontakin huippua. Paluumatkalla tulistelemme kodassa kaikessa rauhassa ja keitämme pullakahvit.

Kesto: 4 tuntia
Lähtö: tiistai klo 12.00
Hinta:
85 € / aikuinen
59,50 € / lapsi (4–12 v.)

Maastohiihto

Haluatko kokea Ylläksen monipuoliset maastohiihtomahdollisuudet tai hiihdellä nauttimaan kuumaa juomaa tunnelmalliseen latukahvilaan? Ovatko taidot ruosteessa tai kaipaatko perehdytystä maastohiihdon alkeisiin? Oppaamme räätälöi sekä aloittelijoille että vähän hiihtokokemusta omaaville sopivan maastohiihtokoulutuksen. Opettelu tapahtuu lähtökohtaisesti helpossa maastossa, mutta osallistujien niin halutessa voimme hiihdellä myös haastavampaa reittiä.

Se perinteinen hiihtokoulu *

Aloitamme maastohiihtokoulun valitsemalla kullekin osallistujille sopivat varusteet. Tämän jälkeen suuntaamme Äkäslompolon kylän pintaan sopivan tasaiseen maastoon, jossa opettaja näyttää hiihdon perustekniikkoja. Kun tekniikka alkaa olla hallussa, ja kaikki pysyvät kutakuinkin pystyssä, suuntaamme lyhyelle retkelle yhdelle lukuisista Ylläksen laduista.

Kesto: 2 tuntia
Lähtö: maanantai klo 13.00
Hinta:
64 € / aikuinen
44,80 € / lapsi (4–12 v.)